Το δρόμο που άνοιξαν οι Radiohead φαίνεται ότι ακολουθούν οι Coldplay,

οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι προσφέρουν στους φαν τους το live album τους δωρεάν, «πετώντας» ουσιαστικά τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ευρώ. Το δημοφιλές γκρουπ αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι θα δίνει δωρεάν το live CD του «LeftRightLeftRightLeft», σε όσους παρακολουθήσουν τις συναυλίες του (εκτός από εκείνες που γίνονται στο πλαίσιο φεστιβάλ) από τις 15 Μαΐου και μέχρι το τέλος της περιοδείας του τον Σεπτέμβριο στο Γουέμπλεϊ.

Το album, που περιλαμβάνει εννέα κομμάτια, ανάμεσα στα οποία ζωντανές εκτελέσεις επιτυχιών όπως οι «Clocks» και «Fix You», θα υπάρχει κατά την ίδια περίοδο και στην ιστοσελίδα του συγκροτήματος, από όπου οι φαν θα μπορούν να το κατεβάσουν δωρεάν. Οπως είπε ο Κρις Μάρτιν, η κίνηση αυτή αποτελεί ένδειξη ευγνωμοσύνης προς το κοινό του συγκροτήματος και γίνεται λόγω της οικονομικής ύφεσης. «Το να παίζουμε ζωντανά είναι αυτό που λατρεύουμε να κάνουμε» είπε. «Αυτό το άλμπουμ είναι ένα “ευχαριστώ” για τους φαν μας, τους ανθρώπους που μας δίνουν ένα λόγο για να κάνουμε όσα κάνουμε. Η οικονομία περνά σκληρή περίοδο και ο κόσμος ήδη πληρώνει πολλά χρήματα για τα εισιτήρια των συναυλιών».

Σύμφωνα με ειδικούς της δισκογραφικής βιομηχανίας, αν το συγκεκριμένο άλμπουμ κυκλοφορούσε κανονικά, τα έσοδα που θα έφερνε στο συγκρότημα και την εταιρεία του θα ξεπερνούσαν το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Η απόφαση των Coldplay σίγουρα δεν ακούστηκε στα αφτιά των υπευθύνων της EMI σαν μουσική, αφού σύμφωνα με τη «Mirror», η εταιρεία πόνταρε στα έσοδα του συγκεκριμένου CD για να τονώσει τα οικονομικά της.

Εξάλλου, οι Coldplay δεν είναι το πρώτο διάσημο γκρουπ που κάνει κάτι τέτοιο. Στην ιστοσελίδα των «Nine Inch Nails» διατίθεται δωρεάν το άλμπουμ «The Slip», ενώ το δρόμο άνοιξαν πρόπερσι οι Radiohead με την ιστορική κίνηση να διαθέσουν για download το «In Rainbows» αφήνοντας τον κόσμο να πληρώσει ό,τι θέλει, ακόμη και τίποτα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΥΔΗΡΙΩΤΗ
www.espressonews.gr

Αυτή τη στιγμή ακούτε...

Back to TOP